Lydabsorbere

Lydabsorbenter hjælper med at reducere støjniveauet i et rum. Vi kan tilbyde forskellige lydabsorbenter, alt fra loftsabsorbenter, vægabsorbenter, lydabsorberende kunst til flere lydisolerende løsninger, telefonbokse og stillerum. Vi hjælper gerne med dit akustiske miljø og tilbyder derfor gratis rådgivning og forslag til passende produkter til netop dine behov.

Vil du begynde at læse mere på egen hånd?
Bliv ved med at rulle, og du vil finde mere information om lydabsorbenter.

HIDE Telefonboks

Jeg anbefaler HIDE Telephone Booth - meget professionel service, effektiv installation og meget søde mennesker.

Paulina

Hvordan virker lydabsorption?

Lydabsorption er en kompleks proces. Enkelt forklaret fungerer det ved, at lydbølgerne kommer ind i absorberens materiale, bremses ned, når det kolliderer med fibersammensætningen og omdannes der til varmeenergi – og så bliver det tavst. Dette resulterer derfor i et reduceret lydbillede.

Vi forhandler blandt andet EcoSUND, som har været meget værdsat af kunder og akustikere på grund af sin gode absorptionsevne selv ved en stejl lydvinkel. EcoSUND har en jævn absorptionsegenskab over hele talespektret.

EcoSUND giver positive effekter, uanset om det bruges på loft eller væg. Men for at få den bedst mulige akustiske effekt, bør man tage hjælp fra kompetente folk til at træffe det rigtige valg af produkter og placering som led i at få den perfekte lyd. Denne kompetence er tilgængelig hos Wulff Beltton.

Forskellen mellem lydabsorption og lydisolering

Lydabsorption og lydisolering er almindelige
koncept, når man taler om rumakustik.

Forskellen mellem disse koncepter er, at materialer, der er lydtætte
har den funktion at forhindre lyd i at trænge igennem. Lyden reflekteres således
i stedet for at blive dæmpet. Lydisoleringsmaterialer findes fx i telefonbokse og stillerum
er god til at isolere visse lyde.

Lydabsorberende materiale slipper igennem
lyden, men i stedet dæmper den og svækker dens styrke. Lydabsorberende materiale i form af stof findes på blandt andet siddemøbler, malerier, bordskærme eller loftabsorbenter.

Begge har deres praktiske funktion, men fungerer forskelligt.
Derfor er lyddæmpning og lydabsorbering et godt supplement til hinanden, da funktionerne supplerer hinanden for at opnå det mest ideelle akustiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Efterklangstid

Efterklangstiden kan have stor betydning for lydkvaliteten i et rum. Efterklangstid betyder, at lyden preller af hårde overflader som glas, beton og mursten og øger lydens intensitet. Også hvor langt lyden rejser, og hvor længe den bliver i rummet, fra den er skabt, til den falder 60 dB. Det vil sige, hvor længe lydeffekten ekko.

Hvis du ønsker at få bedre akustik og lyd i et rum, er efterklangstid en vigtig del af ligningen, for at skabe en god atmosfære og miljø. Jo længere efterklangstid, jo mere fordybende oplevelse. For lang efterklangstid opstår på grund af utilstrækkelig lydmaskering. Hvis den er for lang, kan den have negative effekter på taleforståeligheden og forårsage træthed for dem i rummet.

Lad os give dig et eksempel. Hvis du sidder ved din computer og holder et digitalt møde, så preller lyden fra loftet, på siderne og bag dig. Det er derfor godt at opsætte lyddæmpere både i loftet, på langsiderne og bag dig for at forhindre efterklangseffekten.

Almindelige spørgsmål

Så anbefaler vi loftabsorbenter. Taget har den største overflade og bør derfor prioriteres.

Målet er 0,5 sekunder. Men det hele afhænger af typen af ​​virksomhed og det ønskede efterklangsniveau. Men fuldstændig stilhed er heller ikke godt, lidt støj er godt for kreativiteten.

Vi hjælper dig med at komme med forslag til, hvordan du får et godt akustisk niveau og tilbyder 3D-tegninger med de produkter, vi anbefaler til dine behov. Softwaren, der bruges til at beregne dette, er baseret på hovedrummets akustiske målinger. Kontakt os via Akustikradgivning så tager vi det derfra.