Svært at afbryde arbejdet på ferie?

Nogle har svært ved at afbryde arbejdet i løbet af ferien. Vi har listet de mest almindelige måder at genoprette.

Svært at afbryde arbejdet på ferie?

Genopretning er blevet stadig vigtigere i dagens stressende arbejdsliv. At træne, hænge ud med venner og familie eller se tv er blandt de mest almindelige måder at slappe af fra arbejde, viser en undersøgelse fra fagforeningen.

Svært at afbryde arbejdet på ferie?

Mange mennesker har en hverdag, der er fyldt med hektisk arbejde, krævende familieliv, sociale aktiviteter og træning. Stress behøver ikke at være noget farligt, men er kroppens måde at samle styrke og mobilisere energi i lyset af eksterne trusler og stress, siger Mirjam Olsson, efterforsker ved Unionen.:

"Problemerne opstår kun, når stresset tændes for tæt, eller når vi ikke har mulighed for at slappe af. Muligheden for bedring er afgørende for, at vi forbliver sunde i det lange løb. Derfor ønsker vi at fremhæve korte pauser i løbet af arbejdsdagen, den vigtige frokostpause, hvile fra arbejde i fritiden, søvn og ferie, " siger hun.

Langt den mest almindelige måde at komme sig på er med motion – næsten en fjerdedel af de adspurgte bruger sig til at træne i deres fritid. Andre almindelige gendannelsesmetoder hænger sammen med familie og venner eller ser tv.

– Det er vigtigt at finde dine åndedrætshuller i eksistens, ting der giver energi og glæde. Men det bør ikke være op til den enkelte selv at håndtere et stressende arbejdsliv. Dybest set er det arbejdsgiverens ansvar at sikre, at arbejdsbyrden er rimelig, siger Henrik Ehrenberg, socialpolitisk leder hos Foreningen.

På trods af behovet for genopretning føler mange mennesker stadig, at de ikke har tid til at komme sig. Blandt dem, der generelt føler sig stressede af arbejde, rapporterer en ud af fire, at de mangler tid til bedring.

- Arbejdsgiveren skal sikre, at der er tid til bedring, alt andet er uholdbart i det lange løb. Mit arbejde bør ikke konsekvent begrænse min fritid til at gøre mit job. At en ud af fire ikke har tid til at komme sig mellem arbejdstoppe er derfor uacceptabelt, siger Henrik Ehrenberg.

Leaderboard - mest almindelige måder at opsving.

1. Træning (23%)

2. Venner og familie (20%)

3. Ser tv, film, serier (20%)

4. På ferie (11%)

5. Drikke et glas vin / øl eller lignende (9 %)

6. Læse bøger, lytte til podcasts (8%)

7. Spille videospil (3%)

8. Andet (4 %)

9. Ved ikke (1 %)

Vil du læse mere om, hvordan du kan øge dit velbefindende og reducere stress på arbejdspladsen? Læs vores tidligere indlæg her:

30 dages kundetilfredshedsgaranti

Vi vil have at du som kunde skal være 100% tilfreds med dit køb.

ABONNER PÅ VORES NYHEDSBREV

Kampagner, nye produkter og salg. Direkte til din indbakke.