Kontorsstol guide

Kontorstole guide

Vores kontorstole er udvalgt, så alle kan sidde behageligt i løbet af en arbejdsdag. Uanset hvor længe du sidder, har vi en stol til dig. Læs denne guide for at se, hvilken der passer dig bedst.

 Kontorstole guide

Vores ergonomiske kontorstole er velvalgte, fordi vi forstår, hvor vigtigt det er at føle sig godt tilpas, når man sidder ved sit skrivebord i mange timer. Vores kontorstole er designet til at reducere risikoen for belastningsskader og ryg- og nakkeproblemer. Så du kan koncentrere dig om det vigtigste: dit arbejde.

Vi har flere varianter for at imødekomme alle vores kunders behov, fra høje eller lave ryglæn, med eller uden nakkestøtter, balancestole eller sadelstole osv.

Lad os forbedre din arbejdsplads, uanset hvor den er i dag, køb en kontorstol hos os.


En ergonomisk kontorstol kan forbedre din livskvalitet på arbejdet markant og mindske risikoen for skader og ubehag på arbejdspladsen. Den rigtige kontorstol kan hjælpe med at reducere rygsmerter og øge produktiviteten. Inden du begynder at lede efter en kontorstol, er det vigtigt at forstå vigtigheden af ​​at vælge den rigtige stol til dig. Derfor bør du læse følgende guide, før du træffer din beslutning.

— Din succes starter med den rigtige kontorstol —

Siddetid: Hvor mange timer sidder du i løbet af en arbejdsdag?

Der er mange forskellige faktorer at overveje, når du skal vælge en kontorstol. Hovedspørgsmålet er, hvor mange timer du sidder i løbet af en arbejdsdag. Den rigtige stol gør en stor forskel, når du sidder i timevis. Sidder du meget ned, har du brug for en mere avanceret ergonomisk kontorstol, der får dig til at føle dig godt tilpas i lange arbejdsdage. Sidder du færre timer om dagen, vil en enklere kontorstol være nok.

 

4 timer

Sidder du maksimalt 4 timer om dagen, behøver du ikke en ekstrem ergonomisk stol. Et godt alternativ kan være Wulff Basic Kontorstolen . Den er ideel til dem, der sidder 4 timer eller mindre om dagen (for eksempel en receptionist i receptionen).

Denne stol har kun grundlæggende ergonomiske funktioner og er god, hvis du ofte er oppe og bevæger dig og kun sidder i korte perioder. For så anbefales en enklere stol til dig.

4 timers kontorstol


8 timer

For dig, der har et stillesiddende arbejde i løbet af en hel arbejdsdag og derfor sidder op til 8 timer pr. Så anbefaler vi dig at investere i en god ergonomisk kontorstol, der aflaster din krop og forhindrer slid. Det er vigtigt for dig at vælge en stol, der kan give gode justeringsmuligheder. Hvorfor? Så du kan tilpasse stolen til dine individuelle behov.

Ved dit skrivebord er det vigtigt, at din kontorstol er udstyret med al den justerbarhed, komfort og støtte, du har brug for for at bevare en god holdning hele dagen. Fordi den tid, du bruger siddende, kan have en negativ indvirkning på dit helbred på lang sigt.

I dag opnår alle producenter af 8-timers kontorstole ergonomisk komfort. Den vigtigste faktor er at sidde i en fuldt justerbar stol med et ryglæn, der kan hæves op og ned og indstilles i flere forskellige positioner. Stoleryggen skal også være justerbar samt armlænene. For at forebygge nakke- og skuldersmerter og andre problemer er det vigtigt, at rygsøjlen holdes korrekt på linje med stolen. Eksempel: Ergonomisk kontorstol Greige fra Wulff

8 timers kontorstol


12 timer

Har du et job, hvor du skal sidde stille i flere timer ad gangen, anbefales en kontorstol, der kan tilbyde dig ergonomi og høj komfort med alle bekvemmeligheder. Eksempel: Höganäs-serien

En ergonomisk kontorstol i 12 timer har evnen til at bevare en sund kropsholdning – også efter at du har siddet i timevis – og det er det, der gør den så god. Vores 12-timers kontorstole er lavet specielt til professionelle, der bruger meget tid på at sidde ved deres skrivebord og har et behageligt og funktionelt design med støtte til din krop. En 12-timers kontorstol skal have et sæde, der giver god støtte og komfort, mens ryglænet, hvis det ønskes, skal være med til at undgå nakke- og rygsmerter forårsaget af at sidde i en unaturlig stilling i længere tid.

12 timers kontorstol

 

24 timer

24-timers kontorstolen er en højkvalitets kontorstol, der er udviklet til at give høj komfort, uanset hvor længe du sidder i samme stilling. Disse stole er til dig, der har lange og krævende arbejdsskift, hvor den højest mulige komfort kan tilbydes med individuelle justeringsmuligheder. Ved at bruge avancerede ergonomiske funktioner og materialer af høj kvalitet gør disse stole dig i stand til at få mest muligt ud af lange siddeperioder uden at belaste din krop eller føle dig utilpas.

Eksempel: Therapod-serien eller Höganäs 380 . Hvis du har lange arbejdstider, er disse fleksible stole noget for dig. Stolene tilpasser sig din kropsform, så uanset hvilken stilling du sidder i, får du optimal støtte. En stol, der lader din krop sidde lettere og skånsomt, giver dig fremragende komfort, når du sidder. Stolen tilpasser sig din kropsform, så uanset hvilken stilling du sidder i, får du optimal støtte.

24 timers kontorstol


Forskellige funktioner på vores kontorstole

Det ergonomiske design af vores kontorstole gør, at de komfortabelt følger dine bevægelser, mens du arbejder eller slapper af. Alle har deres egne præferencer og det er vigtigt at kunne justere alle dele af stolen efter din størrelse, vægt og ønskede siddestilling. Nedenfor er listet nogle af de mest almindelige forskelle i kontorstolenes funktioner.

Højt eller lavt ryglæn

Højt eller lavt ryglæn er i højeste grad en smagssag. Tommelfingerreglen er, at lave ryglæn bruges mere af korte brugere og høje ryglæn af højere.

Hvad du ellers kan reflektere over er, hvor fleksibel du ønsker at være på din arbejdsplads. Et højt og bredt ryglæn giver støtte til den øvre og nedre ryg. Mens et lavere ryglæn giver støtte til lænden, men giver mere fri plads til ryg, skuldre og arme.

Med eller uden armlæn

Dette er også en smagssag. Armlæn kan være behagelige og ergonomiske for dem, der sidder i lange perioder ved et skrivebord. Men nogle gange kan de begrænse mobiliteten, især hvis du arbejder på en måde, der kræver en vis bevægelsesfrihed til siderne. Har du brug for armlænsfunktionen, kan du overveje at vælge en kontorstol med justerbare eller aftagelige armlæn. Alternativet er uden armlæn, hvilket giver mere fleksibilitet og en luftigere følelse, der ikke begrænser dig. Det er også muligt at supplere med en underarmsstøtte i stedet for.


Med eller uden nakkestøtte

Dels en smagssag. Hovedstøtte sikrer, at du har en god position med nakken i forhold til din rygsøjlelinje. Nakkestøtten hjælper dig med at få en bedre holdning under længere arbejdsdage, fordi du bliver mindet om at læne hovedet tilbage mod kroppen og ikke væk fra den.

Lændestøtte og sædedybde

Lændestøtte anbefales til dem, der ønsker rygstøtte og sidde i flere timer. Lændestøtte hjælper med at aflaste din lænd efter længere siddende perioder. Sædedybde eller såkaldt sædedybde giver kontrol til højere og kortere brugeres højde og pasform. Hvilket fx kan være en passende funktion, hvis flere skal dele samme kontorstol.

Omkostninger - hvad er inden for budgettet?

Vi forstår, at omkostninger er et aspekt, du altid regner med. Så det er selvfølgelig vigtigt at vælge en ergonomisk kontorstol efter dine præferencer og budget. Den dyreste stol behøver ikke at være den bedste og den billigste behøver ikke være den dårligste, men valget skal selvfølgelig fokuseres på stolens formål. Det er kontorstolens formål, der afgør, hvad der er den bedste kontorstol for dig.

Kontorstolene, der er tilpasset til længere siddetimer og derefter har flere justeringsmuligheder, har et højere prisskilt end andre alternativer. Men på længere sigt er det bedre for helbredet og med en stol af høj kvalitet holder den også i flere år.

omkostninger - hvad er inden for Budget?

 

Balancestol eller sadelstol

Er du til aktiv siddestilling, er en balancestol eller sadelstol en god mulighed. Der er lejligheder, hvor en balancestol også kaldes en sadelstol, fordi sædet er sadelformet, men har samme funktion som en balancestol. Det sadelformede sæde giver dig mulighed for at sidde op i en naturlig stilling. En balancestol aktiverer dine muskler og lader din krop bevæge sig frit. Dette er skånsomt for din ryg, fordi du træner din krop til at støtte sig selv. Det muliggør også en varieret siddestilling, hvor du kan vippe bækkenet og læne dig til siderne.

Aktivt siddende betyder altså, at kroppen aldrig sidder statisk og hele tiden er i bevægelse. Nogle løfter øjenbrynene lidt, når de hører aktiv siddestilling. Men aktiv siddestilling svarer til en afslappet gåtur i forhold til indsats og det lyder sundt, ikke?

Det er ikke sådan, at man aktivt skal tænke over, hvordan man sidder og mister fokus fra arbejdet. Dens teknologi fungerer, som om det faktisk er din krop selv, der tager sig af bevægelserne, ingen motivation er nødvendig .

balancestol og sadelstol

 

Kontakt os, hvis du er i tvivl

Skriv i chatten, mail eller ring, hvis du ikke er sikker på, hvilken kontorstol du skal vælge.
Det vigtigste for os er, at du er tilfreds med dit køb. Lad os hjælpe dig!

Her kan du købe Hæve Sænkeborde.